Kraamzorg

Bij Mammae Mia zijn in overeenstemming met het Landelijk Indicatieprotocol meerdere vormen van zorg mogelijk. Zo`n 6 weken voor uw uitgerekende datum neemt Mammae Mia contact met u op voor het intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden uw wensen en behoeften besproken. Bij een eerste kindje wordt dit gesprek bij u thuis gehouden en bij een volgend kindje telefonisch, tenzij u een andere voorkeur heeft.

5 à 6 uur kraamzorg per dag

Normaal gesproken heeft iedere kraamvrouw recht op 49 uur kraamzorg, er vanuit gaande dat ze borstvoeding wil geven aan haar baby. Dat komt neer op zo`n 5 tot 6 uur zorg per dag.

Tijdens deze zorg besteedt de kraamverzorgende onder meer aandacht aan:

  • De verzorging en controle van de kraamvrouw
  • De verzorging en controle van de baby
  • Voorlichting instructie en integratie van de baby in het gezin
  • Observeren signaleren en rapporteren
  • Waarborgen van hygiëne
  • De verzorging en / of opvang van huisgenoten
  • Het uitvoeren van huishoudelijke taken

 

3 à 4 uur kraamzorg per dag

Bij deze vorm van kraamzorg zal de prioriteit van de kraamverzorgende liggen bij de verzorging van moeder en baby en het begeleiden bij borstvoeding. Daarnaast zal zij veel aandacht besteden aan voorlichting en integratie van de baby in het gezin.

7 à 8 uur kraamzorg per dag

Soms is het nodig dat de kraamverzorgende u wat extra ondersteunt tijdens de kraamweek, de verloskundige zal indien extra zorg nodig is hier een medische indicatie voor geven. De kraamverzorgende zal dan wat langer bij u in huis zijn om de zorg te geven die aansluit bij uw behoeften.

Verlengde kraamzorg

Normaal blijft de kraamverzorgende tot en met de 8ste dag na de geboorte van de baby. Toch kan het voorkomen dat u door omstandigheden behoefte heeft aan één of twee extra dagen kraamzorg. In overleg met de verloskundige kan daarom de zorg uitgebreid worden naar maximaal 10 dagen

Verlate / uitgestelde kraamzorg

Mammae mia hecht veel waarde aan een goede ondersteuning in de thuissituatie, ook na een ziekenhuisopname. Indien er sprake is geweest van een ziekenhuisopname adviseren wij u om contact op te nemen met Mammae Mia en uw verzekering over de mogelijkheden.

Assistentie tijdens de bevalling

De kraamverzorgende helpt de verloskundige tijdens de thuisbevalling. Voor assistentie bij de thuisbevalling zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. De kraamverzorgende zorgt ervoor dat alles klaar staat voor de bevalling. Zij ondersteunt u (en uw partner) tijdens de bevalling en draagt bij aan een ontspannen sfeer. Direct na de bevalling verzorgt de kraamverzorgende u en de baby.

Inloopspreekuur

Iedere woensdagmiddag van 14 uur tot 16 uur heeft Mammae Mia een inloopspreekuur op de Derde Oosterparkstraat 138. Tijdens dit spreekuur kunt u uw baby wegen en ervaringen met andere moeders uitwisselen. De lactatiekundige is altijd aanwezig om vragen te beantwoorden.